Zanimivosti

Zelenjavni zvitki za sveže in lahko kosilo

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
21. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Zelena je barva pomladi. Naravo preplavi z obetom novega življenja, na krožniku nam vzbuja tek in vrača svežino, ki vsem prija po koncu zime.

Revija Zarja
Zelenjavni zvitki

Zelenjavni zvitki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 200 g pšenične moke, 1 žlička pecilnega praška, ¼ žličke soli, 4 jajca, 200 ml mleka (1,5 % mlečne maščobe), 300 g rdeče in rumene paprike, 2 pora, 100 g sira feta, 100 g mlade špinače, majoneza.

Priprava: Pekač obložimo s papirjem za peko, premažemo z oljem in ga vstavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. V gladko testo zmešamo jajca, moko, pecilni prašek, sol in mleko. Odstavimo za 15 minut. Medtem očistimo por in ga narežemo na obročke. Papriki odstranimo semena in narežemo na koščke. Testo vlijemo v vroč pekač, potresemo z zelenjavo in nadrobljeno feto ter pečemo 15–20 minut. Zapečenec vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko. Pokapljamo z majonezo in potresemo s špinačo. Zvijemo v zvitek in ga narežemo na rezine. Postrežemo s solato.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.