Drži, zajtrk še vedno velja za najpomembnejši obrok dneva, a marsikdo ga še vedno preskoči. Ste med njimi tudi vi? Prvi obrok nam da energijo za podvige, ki nas čakajo tisti dan, zato je pomembno, da nanj ne pozabite. Lažje boste premagovali ovire, pa tudi stresa bo precej manj. Preizkusite naslednje preproste in hitre recepte.
Sendvič z jajci in rukolo
Zajtrk, ki si ga lahko pripravite tudi, tik preden se odpravite v službo.
Sestavine: 4 rezine kruha, pest rukole, žlica oljčnega olja, pol limone, 4 jajca, ¾ skodelice rikote, ¼ skodelice ribanega sira, sol in poper.
Priprava: Rezine kruha rahlo popecite na nekaj kapljicah olja. Rukolo operite, dodajte oljčno olje, sok polovice limone, malo soli in popra ter premešajte. Če zajtrk pripravljate zjutraj, jajca na hitro specite, sicer uporabite trdo kuhana. Rikoti dodajte malo soli in pomešajte z naribanim sirom. Na kruh nato položite plast rikote in rukole ter jajca na vrh. Lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.
Ovseni kosmiči z borovnicami in mandlji
Ta okusen obrok si pripravite že večer prej, tako ga zjutraj samo pojeste ali spravite v torbo in vzamete s seboj.
Sestavine: četrt skodelice ovsenih kosmičev, pol skodelice mleka, žlička semen čija, pol žlice medu, 2 žlici sesekljanih mandljev, pol banane in nekaj robidnic.
Priprava: V skodelici zmešajte ovsene kosmiče, mleko, semena čija in med ter shranite čez noč. Zjutraj premešajte ter dodajte sesekljane mandlje, banano in robidnice.
Čija puding
Ta obrok je primeren za vse sladokusce, nasitil pa vas bo vse do kosila. Pripravite si ga dan prej.
Sestavine: 1 banana, skodelica mleka, četrt skodelice arašidovega masla, žlica in pol semen čija.
Priprava: V mešalniku zmešajte banano, mleko in arašidovo maslo. Prelijte v kozarec ali na krožnik in dodajte semena čija. Pokrijte in pustite čez noč. Pred uživanjem premešajte.