Zanimivosti

Peresniki z beluši in paradižniki

Revija Maja
13. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

Revija Maja
Peresniki z beluši

Peresniki z beluši in paradižniki

Sestavine za 4 osebe

450 g belušev, narezanih na 2,5 cm dolge kose
100 g masla
2 sesekljani šalotki
2 sesekljana paradižnika
100 g narezanega češnjevega paradižnika
450 g peresnikov
poper
100 nastrganega parmezana

Priprava

V loncu z vrelo vodo 4 minute kuhamo beluše. Nato jih odcedimo.

V ponvi stopimo maslo. Dodamo šalotko in paradižnik. Pražimo 5 minut. Občasno pomešamo.

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

V ponev dodamo beluše in dobro premešamo. Dodamo peresnike.

Začinimo s soljo in poprom, potresemo s parmezanom in premešamo.

Postrežemo vroče.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.