Zanimivosti

Peresniki z beluši in paradižniki

Revija Maja
13. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

Revija Maja
Peresniki z beluši

Peresniki z beluši in paradižniki

Sestavine za 4 osebe

450 g belušev, narezanih na 2,5 cm dolge kose
100 g masla
2 sesekljani šalotki
2 sesekljana paradižnika
100 g narezanega češnjevega paradižnika
450 g peresnikov
poper
100 nastrganega parmezana

Priprava

V loncu z vrelo vodo 4 minute kuhamo beluše. Nato jih odcedimo.

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

V ponvi stopimo maslo. Dodamo šalotko in paradižnik. Pražimo 5 minut. Občasno pomešamo.

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži.

V ponev dodamo beluše in dobro premešamo. Dodamo peresnike.

Začinimo s soljo in poprom, potresemo s parmezanom in premešamo.

Postrežemo vroče.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025