Polnjeni piščančji zrezki
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 150 g dolgozrnatega riža basmati, 1 večji piščančji file (približno 550 g), 250 g češnjevega paradižnika, 250 g zamrznjenega graha, 5 vejic sveže mete, 1 neškropljena limona, 100 g zmletih mandljev, 2 jajci, 125 ml čiste zelenjavne juhe, 150 g kisle smetane, 75 g ajvarja, sol, poper, 4 žlice masla, 2 žlici olja, 3 žlice moke, 3 žlice drobtin.
Priprava: Metine listke nasekljamo, primešamo 40 g mandljev in ajvar. Meso narežemo na 4 zrezke in jih na rahlo potolčemo. Na polovico vsakega damo nekaj ajvarjevega nadeva, prekrijemo z drugo polovico in spnemo z zobotrebcem. Jajci stepemo, solimo in popramo. Drobtine zmešamo s preostalimi mandlji. Vsak zrezek najprej pomokamo, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. V posodi stopimo žlico masla, dodamo riž, prilijemo vročo vodo, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Ko se riž kuha, v ponvi stopimo 3 žlice masla in zrezke po vsaki strani pečemo od 6 do 8 minut. Pečene odcedimo na papirnatih brisačah in hranimo na toplem. Paradižnike umijemo in osušimo, limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. V posodi na olju pražimo paradižnike 3 minute, solimo in popramo, prilijemo juho, dodamo grah in kuhamo nekaj minut, da se grah zmehča. Dodamo kislo smetano in limonino lupinico, primešamo riž, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in ponudimo kot prilogo zrezkom.