Kislo testo iz droži pri svojih picah uporabljajo tudi v piceriji Trappa. Uporabljajo lasten divji kvas, ki so ga sami vzgojili pred tremi leti. Hranijo ga dvakrat na dan z mešanico moke in vode v razmerju 1 : 1 : 1 (obstoječi kvas : voda : moka). Ker prisegajo na sezonske sestavine, bodo s 1. aprilom svojo ponudbo obogatili s spomladanskimi okusi pic: pico salami (pelati San Marzano, kravja mocarela, zorjena salama, pikantna salama, mešanica svežih gob, svež origano), špargljevo pico (krema s tartufi, kravja mocarela, šparglji, spomladanski tartufi) in pico s tuno (pelati San Marzano DOP, kravja mocarela, tunin tatar, wasabi mayo, drobnjak). Recept za slednjo najdete na spodaj.
RECEPT
Pica s tuno Trappa
80 g paradižnikove omake
80 g mocerele
70 g tuninega tartarja
30 g wasabi majoneze
10 g drobnjaka
za 100 g tuninega tartarja potrebujemo:
tuno boljše kvalitete 100 g
sezamovo olje 5 g
ekstra deviško oljčno olje 5 g
sol, poper po okusu
Tuno narežemo na 3-5 mm velike kocke. Dodamo oljčno in sezamovo olje, solimo in popramo po okusu. Vse sestavine nežno premešamo.
za 115 g wasabi majoneze:
100 g majoneze
8 g vode
8 g limoninega soka
4 g wasabi hrena
Vse sestavine enakomerno premešamo s šibo.
S krožnimi gibi na testo enakomerno namažemo paradižnik dodamo na roko natrgane rezine mocarele. Pečemo v razbeljeni pečici (najbolj vroče, kolikor gre) ter na segretem kamnu za peko, dokler pica ni pečena (odvisno od pečice, od 6 do 10 minut). Na pečeno pico po vsej površini potresemo tunin tartar in prelijemo z wasabi majonezo. Na koncu dodamo drobno narezan drobnjak. Dober tek!