Škampi v popečenih kruhkih
Sestavine za 6 oseb
75 ml olivnega olja
450 g velikih olupljenih surovih škampov
2 sesekljana stroka česna
55 g olupljenih in sesekljanih paradižnikov
30 g na soncu posušenih sesekljanih paradižnikov
30 ml limoninega soka
sesekljana sveža bazilika
štruca belega kruha
100 g stopljenega masla
Priprava
Segrejemo žar.
V kozici na srednji temperaturi segrejemo maslo. Škampe pražimo 1 minuto oziroma toliko časa, da začnejo postajati rdeči.
Dodamo česen in pražimo še 30 sekund. Dodamo svež in na soncu posušen paradižnik, limonin sok in baziliko. Odstavimo z ognja.
Kruh narežemo na šest rezin, debeline 5 cm. Kruhovim rezinam odstranimo skorjo. Sredico izdolbemo, spodaj pustimo 0,5 cm debelo dno.
Kruhove rezine naložimo na papir za peko in jih premažemo z maslom. Pečemo jih na srednji rešetki, da zlato porumenijo. Vzamemo z žara.
Popečene kruhke nadevamo s škampovim nadevom in svežo baziliko in še tople postrežemo.