Zanimivosti

Koruzni kruh z marelicami

M.O.Ž., Zarja
18. 3. 2019, 16.01
Deli članek:

Če nam zmanjka zamisli za zajtrk ali malico v službi, si specimo sladki sadni kruh. Odlično bo teknil namazan z maslom ali pa ga še izboljšamo z medom ali domačo marmelado.

Shutterstock
Kuruzni kruh

Priprava: 10 minut

Čas pečenja: 45–60 minut

Sestavine za 2 kruha: 175 g bele pirine moke, 90 g riževe moke, 370 g koruzne moke, 10 g sode bikarbone, 1 žlička morske soli, 2 jajci, 250 ml navadnega jogurta, 210 g sladkorja, 60 ml sončničnega olja, 125 g posušenih marelic, maslo za pekač.

Priprava: Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dva pravokotna pekača (dimenzije 21 cm x 11 cm) namažemo z maslom. V skledi zmešamo vse tri moke, sodo in sol. Jajci, jogurt, sladkor, olje in marelice stresemo v sekljalnik in ukašimo do gladkega. Mokre sestavine stresemo k suhim in premešamo z rokami. Testo razdelimo v dva pekača in površino poravnamo. Pečemo od 45 minut do ene ure, da kruh dobi zlatorjavo skorjico in je tudi sredica pečena. To preverimo tako, da v kruh zapičimo zobotrebec, in če je ta suh, ko ga izvlečemo, je kruh pečen.

Objavljeno v reviji Zarja št. 11, 12. 3. 2019.