Orada z zeliščnim maslom
Za 4 osebe
Priprava: 60 minut
Sestavine: 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, 1 bučka, 125 g mlade čebule, 1 glavica česna, 2 večji očiščeni oradi (vsaka po 500 g), 125 g zeliščnega masla, sol, poper, ½ bio limone, 150 ml zelenjavne čiste juhe, maščoba za pekač.
Priprava: Paprike in bučko očistimo ter narežemo na koščke. Tudi mlado čebulo očistimo in ji pristrižemo vrhnji zeleni del. Glavico česna razpolovimo. Oradi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Polovico zeliščnega masla narežemo na rezine in tri ali štiri rezine vstavimo v oradi. Odprtino zapremo z zobotrebci. Z ostrim nožem nekajkrat prečno zarežemo po vrhnji plasti, solimo, popramo. Limono narežemo na rezine in jih razpolovimo. Zelenjavo stresemo v namaščen pekač, solimo, popramo, zalijemo z juho in na vrh položimo oradi. Obložimo z rezinami limone. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeni oradi vzamemo iz pečice, obložimo s preostalim maslom in ponudimo.