Nutellina skutna torta
»Doma zelo malo kuhamo, če pa že, je to domena žene Tanje,« priznava plesalec Matevž Česen, ki se, če se že znajde v kuhinji, še najraje loti kakšne sladice. »Drugače pa zaradi prenatrpanega urnika večinoma jem v restavracijah. Če mi čas dopušča, odhitim v kako izmed ljubljanskih restavracij v središču, kjer pripravljajo hrano za tiste, ki jemo tudi z očmi. Obožujem namreč hrano, ki je dobra in zdrava, hkrati pa tudi lepo postrežena. Med poletjem pa se skupaj z družinico najraje odpravimo v kako restavracijo, ki ima pogled na morje, ali v gore na slovensko domačo hrano. Poskušam jesti čim bolj zdravo, a kadar grešim, grešim na polno. Ta recept je za vse, ki si znamo privoščiti.«
Preberite tudi: Pričarajte okuse morja s slastno ribjo juho! Kliknite TUKAJ!
Sestavine:
200 g čokoladnih piškotov Gran Cereale
55 g kokosovega masla
150 g lešnikov
450 g sirnega namaza Philadelphia
60 g sladkorja v prahu
400 g Nutelle
Priprava:
Zdrobite piškote, dodajte stopljeno kokosovo maslo in 50 gramov zmletih lešnikov. Vse skupaj kar z roko premešajte in spodnja plast, ki jo dobro vtisnete in porazdelite po tortnem modelu, je narejena. Preostanek zmletih lešnikov, sirni namaz, sladkor v prahu in Nutello dobro zmešajte z mešalnikom, da nastane krema, ki jo dodajte v tortni model. Vse skupaj posujte z nekaj zmletimi lešniki, postavite v hladilnik za približno tri ure in torta je pripravljena.