Zanimivosti

Ta teden kuhamo s plesalcem Matevžem Česnom

Lara Paukovič, Zvezde
4. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Mislite, da lahko njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

osebni arhiv
"Poskušam jesti čim bolj zdravo, a kadar grešim, grešim na polno," pravi Matevž Česen.

Nutellina skutna torta

»Doma zelo malo kuhamo, če pa že, je to domena žene Tanje,« priznava plesalec Matevž Česen, ki se, če se že znajde v kuhinji, še najraje loti kakšne sladice. »Drugače pa zaradi prenatrpanega urnika večinoma jem v restavracijah. Če mi čas dopušča, odhitim v kako izmed ljubljanskih restavracij v središču, kjer pripravljajo hrano za tiste, ki jemo tudi z očmi. Obožujem namreč hrano, ki je dobra in zdrava, hkrati pa tudi lepo postrežena. Med poletjem pa se skupaj z družinico najraje odpravimo v kako restavracijo, ki ima pogled na morje, ali v gore na slovensko domačo hrano. Poskušam jesti čim bolj zdravo, a kadar grešim, grešim na polno. Ta recept je za vse, ki si znamo privoščiti.«

Preberite tudi: Pričarajte okuse morja s slastno ribjo juho! Kliknite TUKAJ!

Sestavine:

200 g čokoladnih piškotov Gran Cereale
55 g kokosovega masla
150 g lešnikov
450 g sirnega namaza Philadelphia
60 g sladkorja v prahu
400 g Nutelle

Priprava:

Zdrobite piškote, dodajte stopljeno kokosovo maslo in 50 gramov zmletih lešnikov. Vse skupaj kar z roko premešajte in spodnja plast, ki jo dobro vtisnete in porazdelite po tortnem modelu, je narejena. Preostanek zmletih lešnikov, sirni namaz, sladkor v prahu in Nutello dobro zmešajte z mešalnikom, da nastane krema, ki jo dodajte v tortni model. Vse skupaj posujte z nekaj zmletimi lešniki, postavite v hladilnik za približno tri ure in torta je pripravljena.