Ribja juha
Sestavine za 4 osebe:
500 g rib in morskih sadežev
2 čebuli
1 strok česna
50 g peteršiljevega korena
50 g stebelne zelene
300 g školjk
3 žlice olivnega olja
500 ml ribje jušne osnove
500 g paradižnika v koščkih
Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Ribe in morske sadeže očistimo in ribe narežemo na grižljaje.
2. Čebuli olupimo in sesekljamo ter popražimo na olju. Česen olupimo, pretlačimo in dodamo čebuli.
3. Peteršiljev koren ostrgamo in po dolgem razpolovimo in narežemo na trakove. Tudi zeleno narežemo na trakove in oboje damo v ponev.
4. Zalijemo s paradižniki in juho ter zavremo. Dodamo koščke rib in kuhljamo od 10 do 20 minut.
5. Medtem pripravimo školjke. V vreli vodi jih kuhamo 5 minut, da se odprejo. Dodamo jih juhi.
6. Juho izboljšamo z brizgom limetinega soka in potresemo s peteršiljem. Ponudimo s kruhom.