Zanimivosti

Sočne zapečene bučke za božansko kosilo!

M. S., Maja
25. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Zapečene bučke so italijanska specialiteta, ob kateri se nam cedijo sline. Preselimo košček Italije tudi v domačo kuhinjo, povabimo prijatelje in jih pogostimo, kot to počnejo naši sosedi.

Galbani
Polnjene bučke

Zapečene bučke

Sestavine za 4 osebe:

4 velike bučke
1 strok česna
1 konzerva v olju vloženih sardel
sol, poper
2 žlici drobtin
400 g mocarele

Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Bučke umijemo z mrzlo vodo, osušimo in po dolgem razpolovimo. Sredico izdolbemo z žličko.

Bučkino sredico stresemo v mešalnik, dodamo olupljen česen in sardele, solimo, popramo in ukašimo.

Z nadevom napolnimo polovice bučk, jih potresemo s koščki mocarele in drobtinami, popramo in pečemo od 20 do 30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.