Zanimivosti

Sočne zapečene bučke za božansko kosilo!

M. S., Maja
25. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Zapečene bučke so italijanska specialiteta, ob kateri se nam cedijo sline. Preselimo košček Italije tudi v domačo kuhinjo, povabimo prijatelje in jih pogostimo, kot to počnejo naši sosedi.

Galbani
Polnjene bučke

Zapečene bučke

Sestavine za 4 osebe:

4 velike bučke
1 strok česna
1 konzerva v olju vloženih sardel
sol, poper
2 žlici drobtin
400 g mocarele

Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Bučke umijemo z mrzlo vodo, osušimo in po dolgem razpolovimo. Sredico izdolbemo z žličko.

Bučkino sredico stresemo v mešalnik, dodamo olupljen česen in sardele, solimo, popramo in ukašimo.

Z nadevom napolnimo polovice bučk, jih potresemo s koščki mocarele in drobtinami, popramo in pečemo od 20 do 30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar