Mini jagodne pite
20 min
Sestavine za 4 osebe:
200 g orehovih jedrc
2 žlici masla
1 žlica javorjevega sirupa
1 žlica rjavega sladkorja
140 g jagod
2 žlici pomarančnega likerja (grand marnier)
120 g sladke smetane
4 jagode za okras
Priprava:

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z maščobo namažemo štiri nizke okrogle pekače za pite (premer 10 cm).
2. Orehova jedrca, maslo, sirup in rjavi sladkor stresemo v mešalnik in sesekljamo. Maso odmerimo v pekače in obložimo dno.
3. Pečemo v pečici od 13 do 15 minut. Počakamo, da se ohladi, potem pa testeno dno vzamemo iz pekačev.
4. Jagode očistimo in narežemo na kocke. Prelijemo jih z likerjem in naložimo na orehovo podlago. Smetano stepemo in odmerimo na jagode.
5. Jagode, ki smo jih prihranili, narežemo na rezine in z njimi okrasimo pite.