Zanimivosti

Šparglji s sladkim krompirjem, avokadom in jajcem

M. S., Maja
6. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Če ste med tistimi, ki se jim ob misli na čvrste zelene poganjke pocedijo sline, vabljeni k preizkušanju našega recepta.

Revija Maja

Šparglji s sladkim krompirjem, avokadom in jajcem

25 minut

Sestavine za 2 osebi:
1 sladki krompir
1 šopek špargljev
3 žlice olivnega olja
1 šalotka
4 žlice vložene ali zamrznjene koruze
1 žlička zrnastega česna
1 feferon
1 avokado
1 limeta
2 jajci

Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Špargljem odrežemo oleseneli del. Šalotko olupimo in sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Avokadu odstranimo koščico in narežemo meso.
2. V vrelo vodo stresemo krompir in kuhamo 5 minut. Potem dodamo polovičke špargljev in kuhamo 2 minuti. Odlijemo vodo in precedimo.
3. V veliki ponvi segrejemo olje. Nanj stresemo šparglje, šalotko, koruzo, feferon in potresemo s česnom. Premešamo in pražimo toliko časa, da se zelenjava zmehča ter zlato zapeče.
4. V drugi ponvi na olju ocvremo jajca na oko.
5. Skodelici napolnimo z zelenjavo, na vrh damo avokado, pokapljamo z limetinim sokom in na to položimo jajce.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo s chefom Iztokom Ilšnikom. Kliknite TUKAJ!