Njoki z govedino in cvetačo
Sestavine za 3 osebe:
400 g govejega fileja
400 g cvetače
7 žlic olja
sol, poper
200 g njokov
3 žlice parmezana
200 ml paradižnikove kaše
2 stroka česna
1 rdeč čili
mediteranske začimbe (bazilika, origano, timijan)
Priprava:
1. Meso splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Narežemo na trakove. Cvetačo umijemo in razdelimo na cvetke. Po potrebi jih narežemo na manjše koščke.
2. Dve žlici olja segrejemo v ponvi in meso dve minuti pečemo. Solimo, popramo. Stresemo iz ponve.
3. V isti ponvi segrejemo še dve žlici olja in tudi cvetačo popražimo. Solimo, popramo. Stresemo iz ponve.
4. V ponvi na preostalem olju popražimo sesekljana stroka česna in sesekljan čili brez semen. Zalijemo s paradižnikovo kašo, dodamo začimbe in nekaj minut kuhljamo. Solimo, popramo.
5. V omako dodamo cvetačo, posodo pokrijemo in kuhljamo 4 minute.
6. Njoke skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in stresemo v ponev. Dodamo še trakove mesa in dobro pregrejemo. Na krožniku potresemo s parmezanom.