Zanimivosti

Naj zadiši po pečeni postrvi

M. S., Maja
27. 4. 2018, 16.01
Deli članek:

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Z začetkom sezone piknikov pride tudi njen čas in takrat pogosto zadiši po pečeni postrvi na žaru ali ocvrti v olju. A zakaj bi čakali, da se segreje vroča rešetka?

Revija Maja

Postrv po italijansko

Sestavine za 4 osebe:
700 g krompirja
sol, poper
4 postrvi (po 300 g)
1 šopek timijana
2 vejici rožmarina
8 strokov česna
50 g pinjol
1 bio limona
8-10 žlic olivnega olja
moka

Priprava:

1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Odcedimo in olupimo, ko se še malo ohladi, pa gomolje narežemo na četrtine.

2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo s papirnato krpo. Na notranji in zunanji strani jih natremo s soljo. Rožmarin osmukamo, česen olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na grobo zrežemo. Limono umijemo, osušimo in narežemo na rezine.

3. V ponvi segrejemo tri žlice olja in popražimo krompir. Dodamo rožmarin, nekaj česna, sol in poper ter pražimo še naprej. Odstavimo in pokrijemo, da krompir ostane topel.

4. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje. Postrvi oprašimo z moko in jih na vročem olju pečemo od 10 do 12 minut. Po osmih minutah dodamo timijan, preostali česen in limonine rezine. Tik pred koncem peke potresemo s pinjolami in jih na hitro popražimo.

5. Postrvi postrežemo s krompirjem in mešano solato.

Preberite tudi: Privoščimo si slastna piščančja stegna! Kliknite TUKAJ!