Čokoladni kolački z jagodnimi rožicami
Sestavine za 10 kolačkov:
500 g zrelih jagod
4 žlice posušenih rožnih listov
½ limone
100 g želirnega sladkorja (3:1)
100 g temne čokolade
250 g masla
125 g sladkorja
2 jajci
100 g moke
2 žlici kakava v prahu
100 ml mleka
2 žlički pecilnega praška
Priprava:
1. Jagode umijemo in narežemo na koščke. Rožne liste zdrobimo in stresemo z jagodami, limoninim sokom in 75 m vode v lonec. Kuhljamo od 6 do 8 minut.
2. Precedimo in vmešamo želirni sladkor. Kuhljamo 5 minut. Večkrat premešamo. Postavimo v hladilnik, da se žele strdi.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Čokolado nastrgamo. Polovico masla s sladkorjem kremasto stepemo. Dodamo jajci in ves čas mešamo.
4. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim praškom ter presejemo v jajčno-masleno zmes. Dodamo še nastrgano čokolado in mleko. Pekač za mafine, v katerega smo položili papirnate skodelice, napolnimo do dveh tretjin s testom. Pečemo pol ure.
5. Preostalo maslo tri minute kremasto stepamo. Potem po žlicah dodamo jagodni žele. Kremo naložimo v dresirno vrečko in nabrizgamo na kolačke.