Solata v kozarčku
Sestavine za 6 oseb:
300 g olupljene rdeče leče
300 g konzervirane sladke koruze
3 majhne rumene bučke
600 g kuhanih kozic
2 bio limoni
1 žlica pesta
olivno olje
drobnjak
sol, poper
Priprava:
1. Lečo kuhamo deset minut in šele na koncu solimo. Odcedimo in počakamo, da se ohladi.
2. Medtem umijemo bučke in jih narežemo na rezine. V sopari jih kuhamo deset minut. Koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
3. Drobnjak sesekljamo, limonama iztisnemo sok.
4. Sestavine za solato stresemo v ločene sklede in vse začinimo z limoninim sokom, soljo, poprom, pestom ter prelijemo z oljem. Dobro premešamo.
5. V plasteh zložimo v steklene kozarce, in sicer najprej plast leče, potem sledijo bučke, koruza in kozice. Nazadnje potresemo z drobnjakom ter solato hranimo na hladnem.