Zanimivosti

Na hitro: široki rezanci z bučkami in slanino

M. S., Maja
5. 4. 2018, 15.01
Deli članek:

Za vas smo pripravili recept za jed iz bučk in slanine, za pripravo katere ne boste potrebovali veliko časa. Bučke so sicer zelo bogate s hranljivimi sestavinami, obenem pa niso preveč kalorične, zato naj se čim večkrat znajdejo na vašem jedilniku.

Revija Maja

Široki rezanci z bučkami in slanino

Sestavine za 2 osebi:
150 g širokih rezancev
2 žlički olivnega olja
4 rezine dimljene slanine
1 bučka
1 strok česna
2 jajci
100 ml smetane
2 žlici sveže nastrganega parmezana
sol, poper

Priprava:

1. Rezance skuhamo v osoljeni slani vodi po navodilih na embalaži. Bučko umijemo, osušimo in nastrgamo. Česen olupimo in narežemo na rezine.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo na koščke narezano slanino. Dodamo česen in nastrgane bučke. Pražimo pet minut, da slanina postane hrustljava, bučke pa zlato porjavijo.

3. Jajci stepemo s smetano in sirom.

4. Kuhane rezance odcedimo, a malce vode prihranimo. Vrnemo jih v lonec in dodamo jajčno zmes in slanino s česnom in bučkami. Vse dobro premešamo, pregrejemo, po potrebi zalijemo s prihranjeno vodo.

5. Naložimo na krožnika in popramo.

Preberite tudi: Banane - odlične v kuhinji, pa tudi v kopalnici! Kliknite TUKAJ!