Zanimivosti

Tako pripravljeni čokoladni torti se ne boste mogli upreti!

M. S., Maja
4. 4. 2018, 14.01
Deli članek:

Za vse ljubitelje tort smo danes pripravili recept za sočno čokoladno torto z mangovo rožico.

Revija Maja

Čokoladna torta z mangovo rožico

Sestavine za okrogel pekač premera 14 cm:
100 g temne čokolade
100 g mlečne čokolade
20 g hrustljavih čokoladnih kroglic
4 pasijonke
175 ml smetane
1 vaniljin strok
1 ščepec soli
50 g sladkorja
1 mango
sesekljane pistacije za posip

Priprava:

1. Pekač obložimo s papirjem za peko. Obe čokoladi nalomimo in stopimo nad parno kopeljo.

2. V dve do tri žlice stopljene čokolade vmešamo čokoladne kroglice ter jih razporedimo na dno pekača. Z žlico rahlo pritisnemo ob dno pekača. Postavimo na hladno.

3. Pasijonke razpolovimo, sredico z žlico izdolbemo in precedimo v lonček. Dodamo smetano, sredico vaniljinega stroka, ščepec soli in sladkor ter zavremo.

4. Lonček odstavimo, vanj vmešamo stopljeno čokolado. Počakamo, da se krema nekoliko ohladi, potem pa jo vlijemo v pekač za torto. Postavimo jo na hladno za tri ure, da se krema strdi. Potem previdno odstranimo rob pekača.

5. Mango olupimo, ločimo od koščice in narežemo na rezine. V obliki rožnatega cveta jih razporedimo v sredino torte. Potresemo s pistacijami.

Preberite tudi: Naj bo lazanja vsakič drugače pripravljena! Kliknite TUKAJ!