Čokoladna torta z mangovo rožico
Sestavine za okrogel pekač premera 14 cm:
100 g temne čokolade
100 g mlečne čokolade
20 g hrustljavih čokoladnih kroglic
4 pasijonke
175 ml smetane
1 vaniljin strok
1 ščepec soli
50 g sladkorja
1 mango
sesekljane pistacije za posip
Priprava:
1. Pekač obložimo s papirjem za peko. Obe čokoladi nalomimo in stopimo nad parno kopeljo.
2. V dve do tri žlice stopljene čokolade vmešamo čokoladne kroglice ter jih razporedimo na dno pekača. Z žlico rahlo pritisnemo ob dno pekača. Postavimo na hladno.
3. Pasijonke razpolovimo, sredico z žlico izdolbemo in precedimo v lonček. Dodamo smetano, sredico vaniljinega stroka, ščepec soli in sladkor ter zavremo.
4. Lonček odstavimo, vanj vmešamo stopljeno čokolado. Počakamo, da se krema nekoliko ohladi, potem pa jo vlijemo v pekač za torto. Postavimo jo na hladno za tri ure, da se krema strdi. Potem previdno odstranimo rob pekača.
5. Mango olupimo, ločimo od koščice in narežemo na rezine. V obliki rožnatega cveta jih razporedimo v sredino torte. Potresemo s pistacijami.