Zanimivosti

Tako pripravljenih špagetov najbrž še niste jedli!

Revija Maja
25. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Testenine so izjemno priljubljena jed med Slovenci. Da ne bodo vedno pripravljene po bolonjsko ali s paradižnikovo omako, smo danes za vas pripravili recept za slastna pečena špagetna gnezda.

Revija Maja

Pečena špagetna gnezda

50 minut

Sestavine za 6 oseb:
500 g špagetov
sol, poper
1 strok česna
4 jajca
50 ml mleka
250 g češnjevega paradižnika
300 g mocarele
1 žlička origana
50 g suhe salame
8 črnih oliv brez koščic
4 vloženi zeleni feferoni
1 šopek bazilike

Priprava:

1. Špagete skuhamo v slani vodi, da so še čvrsti na ugriz. Česen olupimo in pretlačimo. Jajca razžvrkljamo z mlekom in dodamo česen, origano, sol in poper. Kuhane špagete odcedimo in zmešamo z jajčno mešanico.

2. Paradižnik umijemo in razpolovimo. Mocarelo narežemo na rezine.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj in iz špagetov z vilicami oblikujemo 12 gnezd oziroma kupčkov. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Na kupčke razporedimo paradižnik, salamo, olive in feferone, nazadnje dodamo mocarelo in pečemo v pečici od 15 do 20 minut.

4. Baziliko osmukamo in lističe sesekljamo. Potresemo po pečenih špagetnih gnezdih.

Preberite tudi: Okusne in lahke jedi iz ajde. Kliknite TUKAJ!