Pečena špagetna gnezda
50 minut
Sestavine za 6 oseb:
500 g špagetov
sol, poper
1 strok česna
4 jajca
50 ml mleka
250 g češnjevega paradižnika
300 g mocarele
1 žlička origana
50 g suhe salame
8 črnih oliv brez koščic
4 vloženi zeleni feferoni
1 šopek bazilike
Priprava:

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
1. Špagete skuhamo v slani vodi, da so še čvrsti na ugriz. Česen olupimo in pretlačimo. Jajca razžvrkljamo z mlekom in dodamo česen, origano, sol in poper. Kuhane špagete odcedimo in zmešamo z jajčno mešanico.
2. Paradižnik umijemo in razpolovimo. Mocarelo narežemo na rezine.
3. Pečico segrejemo na 200 stopinj in iz špagetov z vilicami oblikujemo 12 gnezd oziroma kupčkov. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Na kupčke razporedimo paradižnik, salamo, olive in feferone, nazadnje dodamo mocarelo in pečemo v pečici od 15 do 20 minut.
4. Baziliko osmukamo in lističe sesekljamo. Potresemo po pečenih špagetnih gnezdih.