Zanimivosti

Pečemo klasiko po novem: Pica s pršutom in čebulo

M. S., revija Maja
17. 3. 2018, 13.00
Deli članek:

Pica, ki bo sprožila prijetno eksplozijo brbončic na vašem jeziku.

Revija Maja
Klasika po novem: Pica s pršutom in čebulo

Pica s pršutom in čebulo

Sestavine za 2 osebi:

270 g listnatega testa (že pripravljenega)

200 g smetane

2 majhni rdeči čebuli

1 šopek rukole

100 g pršuta

2 žlici mleka

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Rukolo očistimo in osušimo.

2. Testo razgrnemo, prerežemo na pol, zložimo skupaj in položimo v pekač. Smetano zmešamo z mlekom, s tem namažemo testo in ga obložimo s čebulo.

3. Pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah.

4. Pico vzamemo iz pečice, potresemo z rukolo in obložimo s pršutom. Takoj postrežemo.

Preberite tudi: Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom. Kliknite TUKAJ!