Zanimivosti

Pečemo klasiko po novem: Pica s pršutom in čebulo

M. S., revija Maja
17. 3. 2018, 13.00
Deli članek:

Pica, ki bo sprožila prijetno eksplozijo brbončic na vašem jeziku.

Revija Maja
Klasika po novem: Pica s pršutom in čebulo

Pica s pršutom in čebulo

Sestavine za 2 osebi:

270 g listnatega testa (že pripravljenega)

200 g smetane

2 majhni rdeči čebuli

1 šopek rukole

100 g pršuta

2 žlici mleka

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Rukolo očistimo in osušimo.

2. Testo razgrnemo, prerežemo na pol, zložimo skupaj in položimo v pekač. Smetano zmešamo z mlekom, s tem namažemo testo in ga obložimo s čebulo.

3. Pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah.

4. Pico vzamemo iz pečice, potresemo z rukolo in obložimo s pršutom. Takoj postrežemo.

Preberite tudi: Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu