Zanimivosti

Pica z rukolo in kozjim sirom

Revija Maja
6. 3. 2018, 15.01
Posodobljeno: 7. 3. 2018, 07.56
Deli članek:

Kozji sir velja za eno od bolj zdravih živil. Vsebuje manj maščob, natrija in manj laktoze, zaradi česar je veliko lažje prebavljiv. Tokrat smo z njim obložili pico in ji dodali rukolo ter sušene paradižnike. Za prste obliznit'!

Revija Maja

Pica s kozjim sirom

Testo za pico
45 minut

Sestavine za 6 kosov:
3 mlade čebule
70 g masla
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
400 g testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g kozjega svežega sira

Priprava:

1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Popražimo jih na 20 g masla. Zalijemo s pasiranim paradižnikom. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, začinimo z origanom.

2. Testo za pico razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah.

3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Vložen paradižnik odcedimo in narežemo na trakove. V ponvi segrejemo 50 g masla, dodamo rožmarin in paradižnik, pražimo.

4. Pico potresemo s kozjim sirom in jo za 10 minut vrnemo v pekač. Preden jo postrežemo, jo potresemo z rukolo in rožmarinovim maslom s paradižnikom.

Preberite tudi: Čas je za popolno kosilo. Kliknite TUKAJ!