Pica s kozjim sirom
Testo za pico
45 minut
Sestavine za 6 kosov:
3 mlade čebule
70 g masla
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
400 g testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g kozjega svežega sira
Priprava:
1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Popražimo jih na 20 g masla. Zalijemo s pasiranim paradižnikom. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, začinimo z origanom.
2. Testo za pico razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah.
3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Vložen paradižnik odcedimo in narežemo na trakove. V ponvi segrejemo 50 g masla, dodamo rožmarin in paradižnik, pražimo.
4. Pico potresemo s kozjim sirom in jo za 10 minut vrnemo v pekač. Preden jo postrežemo, jo potresemo z rukolo in rožmarinovim maslom s paradižnikom.