Zanimivosti

Za čokoholike: čokoladni razpokančki

Revija Maja
17. 2. 2018, 15.01
Deli članek:

Posladkajte se s slastnimi čokoladnimi razpokančki.

Revija Maja

Čokoladni razpokančki (30 min)

Sestavine za 25-30 piškotov:
225 g temne čokolade
125 g masla
200 g rjavega sladkorja
2 jajci
1 žlička vaniljinega ekstrakta
150 g moke
2 žlički pecilnega praška
100 g kokosa
150 g kandiranega sadja
2 žlici mleka
6 žlic sladkorja v prahu

Priprava:

1. Čokolado nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo.

2. Maslo in sladkor kremasto stepemo, postopoma dodamo še stepeni jajci in vaniljo. Prilijemo stopljeno čokolado.

3. Nad čokoladno maso presejemo moko, pecilni prašek in ščepec soli. Dodamo še na drobne koščke narezano kandirano sadje, mleko in kokos.

4. Pokrijemo in shranimo za dve uri na hladnem.

5. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Sladkor v prahu stresemo v skodelico. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice in jih povaljamo v sladkorju v prahu.

6. Kroglice odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 minut.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Darjo Reichman. Kliknite TUKAJ!