Tortelini v mesni omaki
Sestavine za 4 osebe:
400 g pečenega mesa od prejšnjega dne
2 bučki
1 šopek mlade čebule
1 strok česna
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 žlička mlete rdeče paprike
500 g tortelinov
1 šopek peteršilja
50 g nastrganega parmezana
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Meso od pečenke, ki nam je ostala od nedeljskega kosila, narežemo na koščke. Bučki narežemo na koščke, čebulo na obročke. Česen olupimo in sesekljamo.
2. V ponvi segrejemo olje in na njem pregrejemo meso. Dodamo zelenjavo in česen, pražimo 4 minute. Ves čas mešamo. Solimo, popramo, potresemo s papriko.
3. Torteline skuhamo v vreli slani vodi. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, vmešamo med torteline in dodamo mesni omaki. Potresemo s parmezanom.