Zanimivosti

Kako porabiti ostanke pečenega mesa? Skuhajte torteline!

M. S. Maja
13. 2. 2018, 11.01
Posodobljeno: 13. 2. 2018, 14.43
Deli članek:

Iz pečenega mesa, ki vam je ostalo od prejšnjega dne, lahko pripravite okusne torteline v omaki.

Revija Maja

Tortelini v mesni omaki

Sestavine za 4 osebe:
400 g pečenega mesa od prejšnjega dne
2 bučki
1 šopek mlade čebule
1 strok česna
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 žlička mlete rdeče paprike
500 g tortelinov
1 šopek peteršilja
50 g nastrganega parmezana

Priprava:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

1. Meso od pečenke, ki nam je ostala od nedeljskega kosila, narežemo na koščke. Bučki narežemo na koščke, čebulo na obročke. Česen olupimo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in na njem pregrejemo meso. Dodamo zelenjavo in česen, pražimo 4 minute. Ves čas mešamo. Solimo, popramo, potresemo s papriko.

3. Torteline skuhamo v vreli slani vodi. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, vmešamo med torteline in dodamo mesni omaki. Potresemo s parmezanom.

Preberite tudi: Čokoladni grehi. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025