Zanimivosti

Na žlico: ajdova enolončnica

M. S., Maja
12. 2. 2018, 16.01
Deli članek:

Naj bo začetek tedna namenjen lahkim jedem, ki nam bodo pomagale, da se čim prej vrnemo na staro težo. Danes kuhamo ajdovo enolončnico!

Revija Maja

Ajdova enolončnica

Sestavine za 8 oseb:
1 kg govedine
2 žlici olja
sol, poper
280 g šampinjonov
180 g gob šiitake
1 čebula
2 stebli zelene
6 strokov česna
3,5 l piščančje juhe
3 korenčki
2 žlički timijana
2 lovorova lista
750 g krompirja
1 skodelica ajdove kaše
1 brokoli

Priprava:

1. Meso narežemo na majhne koščke. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Narežemo tudi zeleno. Korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Krompir olupimo na narežemo na koščke.

2. Meso začinimo s soljo in poprom. Olje segrejemo in na njem popečemo meso.

3. Meso stresemo iz lonca in v njem popražimo gobe, čebulo in zeleno. Pražimo 7 minut, dodamo še česen in pražimo še kakšno minuto.

4. V lonec vrnemo meso. Zalijemo z juho, dodamo korenje, timijan, lovor, sol in poper. Zavremo, potem zmanjšamo ogenj ter kuhamo še uro in 45 minut.

5. Dodamo krompir in ajdovo kašo, zavremo in na manjšem ognju kuhamo še 20 minut.

6. Dodamo brokoli in kuhamo še 10 minut. Po potrebi dosolimo in postrežemo.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Darjo Reichman. Kliknite TUKAJ!