Zanimivosti

Hrenovke v slastnem burgerju

Mateja Bevk
7. 2. 2018, 16.01
Deli članek:

Hrenovke so velikokrat hitra rešitev za kosilo ali večerjo, ko ni ne časa ne volje za pripravo zahtevnejše jedi. Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene, vam ponujamo recept za hrenovke, kot jih morda še niste jedli.

Revija Maja

Burger

Sestavine za 4 osebe:

400 g hrenovk
4 sezamove štručke
200 g mareličnega čatnija
4 marelice
100 g oreščkov makadamije
1 rdeča čebula
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 glava ledenke
1 žlička paradižnikove mezge
1 žlica majoneze
1 žlica sončničnega olja
1 žlička karija
sol, poper
1/2 šopka koriandra

Priprava:

1. Hrenovke narežemo na rezine in jih popečemo na vročem olju. Bombetke razpolovimo in jih prav tako popečemo na obeh notranjih straneh.

2. Čebulo olupimo. Paprikama odstranimo semena in narežemo na obročke. Marelice narežemo na koščke in zmešamo s čatnijem. Solimo, popramo.

3. V električnem mešalniku ukašimo v gosto pasto oreščke makadamije, čebulo, koriander, mezgo, majonezo in kari. Solimo, popramo.

4. Spodnjo stran bombetke namažemo s čatnijem, obložimo vsako s štirimi rezinami hrenovke, solatnimi listi in obročki obeh paprik. Namažemo s pasto in pokrijemo s solatnim listom. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in ponudimo.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z novinarjem Janezom Usenikom. Kliknite TUKAJ!