Sestavine za 4 osebe:
2 žlici olivnega olja
1 majhna čebula
2 stroka česna
2 žlički janeževih semen
1 vejica rožmarina
450 g pečenic
680 g paradižnikovega pireja
sol, poper
250 g širokih rezancev
4 žlice nastrganega parmezana
pest sveže bazilike
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Janeževa semena stremo v možnarju. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Pečenice olupimo, kožo odstranimo, meso pa razdrobimo z vilicami.
2. V ponvi segrejemo olje in pet minut pražimo čebulo, dodamo česen, janeževa semena in rožmarin. Pražimo še nekaj minut.
3. Dodamo meso in pražimo dve minuti, zalijemo s paradižnikovim pirejem, solimo, popramo in kuhljamo od 10 do 15 minut.
4. Medtem v slani vodi skuhamo rezance, jih odcedimo in dodamo omaki. Dobro premešamo in postrežemo.
Na krožnikih potresemo s sirom in sesekljano baziliko.