Zanimivosti

Otročje lahko: široki rezanci z mesnim ragujem

M. O. Ž.
23. 1. 2018, 13.01
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 20.19
Deli članek:

Gospodinje vemo, kako lepo je svoji družini postreči z jedjo, ki jo vsi z užitkom pojedo. Danes pripravljamo široke rezance z mesnim ragujem, ki bodo zagotovo teknili vašim najdražjim.

Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:

2 žlici olivnega olja
1 majhna čebula
2 stroka česna
2 žlički janeževih semen
1 vejica rožmarina
450 g pečenic
680 g paradižnikovega pireja
sol, poper
250 g širokih rezancev
4 žlice nastrganega parmezana
pest sveže bazilike

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Janeževa semena stremo v možnarju. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Pečenice olupimo, kožo odstranimo, meso pa razdrobimo z vilicami.

2. V ponvi segrejemo olje in pet minut pražimo čebulo, dodamo česen, janeževa semena in rožmarin. Pražimo še nekaj minut.

3. Dodamo meso in pražimo dve minuti, zalijemo s paradižnikovim pirejem, solimo, popramo in kuhljamo od 10 do 15 minut.

4. Medtem v slani vodi skuhamo rezance, jih odcedimo in dodamo omaki. Dobro premešamo in postrežemo.

Na krožnikih potresemo s sirom in sesekljano baziliko.

Preberite tudi: Več vlaknin, boljša prebava: Jedi s suhimi slivami. Kliknite TUKAJ!