Sladka darila (75 minut)
Sestavine za 12 kosov:
100 g masla
250 g temne čokolade (70 % kakava)
4 jajca
120 g sladkorja
20 g moke
1 žlica kakava v prahu
50 g mletih mandljev
100 ml sladke smetane
25 g kokosove maščobe
100 g marcipana
rdeča živilska barva
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. 25 g masla in 30 g čokolade stopimo nad parno kopeljo. Ločimo beljake od rumenjakov in slednje kremasto stepamo 5 minut z dodanimi 20 g sladkorja. Beljake stepemo s 50 g sladkorja v čvrst sneg. Tretjino snega dodamo rumenjakovi zmesi. Previdno vmešamo še preostali sneg in dodamo moko, kakav in mandlje.
2. Pekač obložimo s papirjem za peko in vlijemo vanj testo. Pečemo 15 minut. Pečen biskvit zvrnemo iz pekača, odstranimo papir za peko in ohlajen biskvit narežemo na tri enako velike kose.
3. Medtem pripravimo kremo. Smetano segrejemo s preostalim sladkorjem, dodamo 50 g sesekljane čokolade, mešamo, da se čokolada stopi, in odstavimo.
4. Preostalo maslo 5 minut kremasto stepamo in potem vanj po žlicah vmešamo ohlajeno čokoladno smetano.
5. Čokoladno kremo enako debelo namažemo na dva biskvitna kosa. Na namazan kos biskvita položimo drugi namazan kos biskvita in pokrijemo s tretjim kosom, ki nima namaza. Rahlo pritisnemo in za eno uro postavimo na hladno. Potem narežemo na kocke velikosti 3 x 3 cm.
6. Preostalo čokolado stopimo skupaj s kokosovo maščobo nad parno kopeljo. Z njo v celoti prelijemo kocke in jih postavimo na hladno, da se čokolada stopi.
7. Marcipanu dodamo rdečo živilsko barvo in dobro pregnetemo. Potem ga razvaljamo med dvema kosoma folije in narežemo na 2 mm tanke trakove. Z njimi okrasimo čokoladne kocke, da bodo videti kot majhna darila.