Zanimivosti

Vse v enem loncu: Rižota z bučo

M. O. Ž,
19. 12. 2017, 16.01
Deli članek:

Niso le enolončnice, za katere lahko sestavine vržemo v lonec, občasno premešamo in postrežemo, ampak na ta način pripravimo tudi testenine in seveda rižote.

Revija Maja

Rižota z bučo

Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
2 stroka česna
600 g buče
12 žajbljevih listov
3 žlica olivnega olja
300 g riža za rižote
150 ml belega vina
sol, poper
2 žlici nastrganega parmezana
začimbna mešanica

Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučo olupimo in odstranimo semena ter narežemo na koščke. Štiri žajbljeve liste sesekljamo.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo česen in čebulo. Dodamo riž, sesekljan žajbelj in koščke buč. Nekaj časa pražimo, potem pa zalijemo z vinom in 800 ml vode, zavremo, solimo, popramo, dodamo začimbno mešanico.

3. Lonec pokrijemo s pokrovko in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 20 minut. Po desetih minutah odkrijemo pokrov in premešamo. Po potrebi dodamo še malo vode.

4. Kuhano rižoto potresemo s parmezanom in okrasimo z žajbljem.

Preberite tudi: Naj svinjski zrezek z vanilijo zaokroži slavnostno večerjo. Kliknite TUKAJ!