Zanimivosti

Vse v enem loncu: Rižota z bučo

M. O. Ž,
19. 12. 2017, 16.01
Deli članek:

Niso le enolončnice, za katere lahko sestavine vržemo v lonec, občasno premešamo in postrežemo, ampak na ta način pripravimo tudi testenine in seveda rižote.

Revija Maja

Rižota z bučo

Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
2 stroka česna
600 g buče
12 žajbljevih listov
3 žlica olivnega olja
300 g riža za rižote
150 ml belega vina
sol, poper
2 žlici nastrganega parmezana
začimbna mešanica

Priprava:

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro


1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Bučo olupimo in odstranimo semena ter narežemo na koščke. Štiri žajbljeve liste sesekljamo.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo česen in čebulo. Dodamo riž, sesekljan žajbelj in koščke buč. Nekaj časa pražimo, potem pa zalijemo z vinom in 800 ml vode, zavremo, solimo, popramo, dodamo začimbno mešanico.

3. Lonec pokrijemo s pokrovko in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 20 minut. Po desetih minutah odkrijemo pokrov in premešamo. Po potrebi dodamo še malo vode.

4. Kuhano rižoto potresemo s parmezanom in okrasimo z žajbljem.

Preberite tudi: Naj svinjski zrezek z vanilijo zaokroži slavnostno večerjo. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025