Zanimivosti

Naj svinjski zrezek z vanilijo zaokroži slovesno večerjo!

M. O. Ž.
16. 12. 2017, 12.01
Deli članek:

Kdor je ljubitelj mesa, si ga privošči večkrat v tednu. Zrezke v različnih omakah, pa koščke mesa v obarah, rižotah, testeninah ali solatah ob nedeljah zamenja pečenka in spet se zavrti nov krog.

Revija Maja

Svinjski zrezki v marelični omaki z vaniljo

Sestavine za 4 osebe:
8 svinjskih zrezkov (po 80 g)
2 šalotki
240 g suhih marelic
2 stroka vanilje
60 g masla
600 ml čiste goveje juhe
sol

Priprava:
1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Marelice razpolovimo, iz vaniljinih strokov pa postrgamo sredico. 

2. Zrezke popečemo na vročem maslu. Odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostanejo topli.

3. V isti ponvi popražimo šalotki, dodamo marelice, vaniljina stroka in sredico, zalijemo z juho in od 6 do 8 minut počasi kuhljamo. Solimo, v ponev vrnemo zrezke in jih pregrejemo.

Majin nasvet
K zrezkom skuhamo testenine.

Preberite tudi: Praznične dobrote - cimetove palčke. Kliknite TUKAJ!