Zanimivosti

Vse v enem loncu!

Marjan Ogorevc Žgalin
15. 12. 2017, 15.01
Deli članek:

Manj umazane posode, manj zapletenih postopkov priprave - natanko tako poteka kuhanje v enem loncu. In zato nam je zelo všeč.

Revija Maja

Pikantna piščančja enolončnica

Sestavine za 6 do 8 oseb:
1 piščanec
sol, poper
mleta pekoča rdeča paprika
4 žlice olja
150 g klobase chorizo
4 čebule
3 stroki česna
1,2 l kokošje juhe
500 g stročjega fižola
2 majhni konzervi belega fižola
1,2 kg krompirja
svež timijan
2 žlici sezamovega olja
1-2 žlici paste tahini
2-3 žličke limoninega soka

Priprava:
1. Piščanca razrežemo na kose, solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in na vročem olju popečemo.

2. Klobaso narežemo na koleščke, čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, tri stroke česna pretlačimo, en strok prihranimo. Dva pretlačena česna popražimo v ponvi, kjer se je peklo meso, skupaj s čebulo in klobaso.

3. V posodo vrnemo meso, zalijemo z juho in zavremo. Kuhamo od 50 do 60 minut.

4. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga skupaj s stročjim fižolom dodamo mesu pol ure po začetku kuhanja.

5. Eno konzervo belega fižola ukašimo v humus skupaj s prihranjenim pretlačenim česnom, timijanom, sezamovim oljem, pasto tahini in limoninim sokom. Če je humus pregost, ga zalijemo z mineralno vodo. Solimo, popramo.

6. Drugo konzervo belega fižola stresemo v enolončnico, na hitro pregrejemo, začinimo in ponudimo s humusom in belim kruhom.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z novinarko in fotografinjo Mankico Kranjec. Kliknite TUKAJ!