Snežne princeske (75 minut)
Sestavine za 6 oseb:
Za testo:
4 jajca
75 g masla
150 g moke
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička soli
Za kremo:
1 limona
1 strok vanilje
50 ml mleka
6 rumenjakov
90 g sladkorja
25 g moke
25 g koruznega škroba
100 g masla
Za premaz:
120 g sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka
1 beljak
Priprava:
1. Dan pred peko pripravimo kremo. Mleko skupaj z limonino lupino in sredico vaniljinega stroka segrevamo do vretja. Kuhljamo 10 minut, potem odstavimo in precedimo. V skledi stepemo rumenjake s sladkorjem, vmešamo moko in škrob, prilijemo mleko.
2. Ko se krema ohladi, ji dodamo limonin sok in zmehčano maslo, ves čas
žvrkljamo. Kremo naložimo v dresirno vrečko in damo v hladilnik do naslednjega dne.
3. V ponev vlijemo 250 ml mrzle vode. Dodamo koščke masla, sladkor in sol. Zavremo. Odstavimo, dodamo moko in ves čas mešamo z leseno kuhalnico, dokler ne postane masa homogena. Paljeno testo pustimo na ognju še minuto do dve. Odstavimo, počakamo 3 minute in vmešamo jajca. Ves čas mešamo, da postane testo gladko in voljo.
4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Z dvema žličkama odmerimo kupčke testa na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut. Počakamo, da se piškotki ohladijo.
5. Dve uri kasneje nabrizgamo kremo v pečene piškotke in jih okrasimo s sladkornim ledom, za katerega smo zmešali sladkor v prahu, limonin sok in beljak.
Majin nasvet
Princeske hranimo v hladilniku.