Zanimivosti

Ta teden kuhamo s pevko Štefico Stipančević

Lara Paukovič
6. 12. 2017, 14.01
Deli članek:

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno ali njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Revija Zvezde/ Vito Tofaj

Piščančji zrezki s testeninami v gobovi omaki s slanino

Pevka klasične in zabavne glasbe Štefica Stipančević, ki jo mnogi poznajo tudi pod imenom Steffy, kot večina Primorcev obožuje testenine. Tudi pri piščančjih zrezkih, receptu, ki se ga je odločila deliti z bralci Zvezd, tako ne gre brez njih. »Recept sem pred leti zasledila v eni od kuharskih revij in ga potem po svojem okusu še malo izboljšala,« nam je povedala.

Sestavine (za 2 osebi):
2 piščančja zrezka
250 gramov testenin
1 čebula ali manjši por
200 mililitrov smetane za kuhanje
250 gramov šampinjonov
10 dekagramov mesnate slanine
1 deciliter belega vina
sol
poper
peteršilj

Priprava:
Najprej popecite piščančje zrezke v ponvi. Ko so pečeni, jih dajte na toplo. V ponev, v kateri ste pekli zrezke, dajte na tanko narezano slanino (Štefica kupi na tanko narezano slanino in jo potem še dodatno razreže na čim manjše koščke). Ko se slanina lepo popeče, jo odstavite. V ponev dajte na drobno nasekljano čebulo (če bi se radi izognili čebuli, se dobro obnese tudi por). Ko čebula malo postekleni, ji dodajte narezane šampinjone in jih nekaj minut pražite. Kmalu zatem jih zalijte z nekaj vina. Medtem v drugem loncu skuhajte testenine. Ko vino izpari, zlijte v ponev smetano za kuhanje in omako zavrite. Proti koncu dodajte začimbe po okusu (Štefica uporabi sol, poper in peteršilj) in slanino, ki ste jo pred tem odstavili. Na krožnik položite zrezek, poleg njega pa testenine. Vse skupaj prelijte z narejeno omako. Po želji pa lahko po vrhu potresete s sveže naribanim parmezanom.