Zanimivosti

Popolno spenjeno mleko

Revija Maja
24. 11. 2017, 14.01
Deli članek:

Odslej se vam ne bo treba več zadovoljiti »zgolj« z domačo kavo z mlekom, saj si boste lahko mlečno peno pripravili sami. Brez posebnih ročnih in drugih penilnikov!

Dreamstime

Ste velika ljubiteljica kapučina z bogato peno in že zjutraj sanjate o njem? A pot do prve kavarne je dolga, jutranja kava pa nujno gorivo za začetek dneva. Odslej se vam ne bo treba več zadovoljiti »zgolj« z domačo kavo z mlekom, saj si boste lahko mlečno peno pripravili sami. Brez posebnih ročnih in drugih penilnikov!

Potrebujete le kozarec od marmelade, s pokrovom, ki ga lahko privijete na stekleno posodo.
1. V steklen kozarec nalijte toliko hladnega mleka, kolikor ga želite v kavi, vendar ne sme segati več kot do polovice kozarca.
2. Kozarec zaprite in stresajte približno trideset sekund.
3. Odvijte in odstranite pokrov in kozarec postavite v mikrovalovno pečico. Segrevajte približno 30 sekund na najvišji moči, vendar pazite, da vam mleko ne zavre. Visoka temperatura bo pripomogla k večjemu volumnu mlečne pene.
4. Kozarec vzemite iz pečice, odvijte pokrov in si z žlico naložite peno v skodelico s kavo.

Majin nasvet: Za pripravo goste in kremaste mlečne pene uporabite polnomastno mleko.