Zanimivosti

Vložena cvetača, ki jo je res vredno poskusiti

M. O. Ž.
21. 11. 2017, 16.01
Deli članek:

V vinu vložena cvetača odlično dopolni okus jedi s školjkami in ribami.

Revija Maja

Vložena cvetača

Sestavine za 4 osebe:
400 g cvetače (cvetk)
100 ml suhega belega vina
300 ml zelenjavne juhe
2 žlici olivnega olja
1 žlica karija v prahu
1 žlica koriandra v zrnu
morska sol

Priprava:
1. Na olivnem olju popražimo kari in zalijemo z vinom. Zavremo in dodamo vse druge sestavine, le cvetače ne. Solimo, še enkrat zavremo. Dodamo cvetačne glavice in 5 minut kuhljamo.
2. S tem napolnimo dva kozarčka po 750 ml. Počakamo, da se ohladita.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025