Zanimivosti

Gurmanske zgodbe iz gozda: Po gobah diši!

Janja Grativa
21. 11. 2017, 13.01
Deli članek:

Jurčki v gobovi rižoti.

Revija Maja

Vegi, manj kalorij

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!


Porcija vsebuje:
419 kcal
10 g B
16 g M
50 g OH

Gobova rižota
Sestavine za 4 osebe:
10 g posušenih jurčkov
2 šalotki
2 žlici olivnega olja
250 g riža za rižote
150 ml suhega belega vina
1 zelenjavna jušna kocka
250 g mešanih svežih gob
Beli poper
25 g masla
30 g nastrganega parmezana
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:
1. Suhe jurčke namočimo v mrzli vodi. Šalotko olupimo in sesekljamo. Jurčke odcedimo in sesekljamo. Dušimo jih na žlici olja. Po dveh minutah dodamo riž in minuto dušimo.
2. Zalijemo z vinom in zavremo. Jušno kocko razpustimo v 750 ml vrele vode. Rižoto kuhljamo 20 minut, ves čas mešamo in zalivamo z juho.
3. Gobe očistimo in narežemo na kocke. Popražimo jih na preostalem olju in popramo.
4. V rižoto vmešamo maslo in parmezan. Odstavimo z ognja, popramo in počakamo 2 minuti. Potem vmešamo gobe in potresemo s peteršiljem.