Zanimivosti

Na žlico

Maja Poljšak, Maja
27. 10. 2017, 18.15
Deli članek:

Jeseni se nam priležejo vroče in goste juhe ter različne jedi na žlico. Za vas smo pripravili recept kremne juhe za katero ne potrebujete veliko časa za pripravo.

NA ŽLICO

Kremna juha iz korenaste zelenjave

Sestavine za 4 osebe:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


500 g pastinaka
500 g korenja
1 žlica olja
1 sesekljana čebula
2 rdeča čilija
1 l čiste zelenjavne juhe
1 žlička začimbne mešanice garam masala
1 neškropljena pomaranča
1 žlička semen kumine

Priprava:

1. Pastinak in korenje ostrgamo in narežemo na kockice. Čilija po dolžini prerežemo, odstranimo semena in ju sesekljamo. Pomarančno lupino naribamo in iztisnemo sok.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in čili, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato vmešamo garam masalo in pražimo minuto. Dodamo še pastinak in korenje, prilijemo juho in 200 ml vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava skuha.

3. Ko je zelenjava mehka, s paličnim mešalnikom vse zmiksamo, primešamo pomarančno lupinico in sok, juho razdelimo v skledice in potresemo s popečenimi semeni kumine.

Zanimivosti

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem