Zanimivosti

Slastna pita s čebulo in papriko

Maja Poljšak, Maja
15. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Pita je lahko tudi glavna jed, ali pa jo vzamemo sabo na izlet.

Sestavine za 4 osebe:

  • 180 g moke
  • 80 g masla ali margarine
  • 2 beli čebuli
  • 1 rdeča in 1 zelena paprika
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • 1 ščep zdrobljenega čilija (po želji)
  • 2 jajci
  • 180 g kisle smetane

Priprava:

  1. Pekač namažemo z maslom in posujemo z moko. Iz moke, ščepa soli, masla ali margarine in dveh žlic mlačne vode pripravimo testo, kot je opisano v prvem receptu.
  2. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi na olju najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo še papriko, solimo in popramo ter začinimo s čilijem. Dodamo dve žlici vode ter mešamo in dušimo toliko časa, da se paprika malo zmehča. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  3. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledi stepemo jajci, primešamo smetano in malo posolimo. Na testo stresemo mlačno papriko ter vse zalijemo z mešanico jajc in smetane. Nazadnje pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.