Sestavine za 4 osebe:
- 180 g moke
- 80 g masla ali margarine
- 2 beli čebuli
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- 2 žlici olivnega olja
- sol in poper
- 1 ščep zdrobljenega čilija (po želji)
- 2 jajci
- 180 g kisle smetane
Priprava:
- Pekač namažemo z maslom in posujemo z moko. Iz moke, ščepa soli, masla ali margarine in dveh žlic mlačne vode pripravimo testo, kot je opisano v prvem receptu.
- Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi na olju najprej popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo še papriko, solimo in popramo ter začinimo s čilijem. Dodamo dve žlici vode ter mešamo in dušimo toliko časa, da se paprika malo zmehča. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledi stepemo jajci, primešamo smetano in malo posolimo. Na testo stresemo mlačno papriko ter vse zalijemo z mešanico jajc in smetane. Nazadnje pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.