In če so zrezki še vedno v zamrzovalniku, smo v zagati. Kako jih na hitro odmrzniti? Nekaj vročih nasvetov, ki nam bodo skrajšali pot do večerje, ne bo odveč!
Prva metoda
Meso odmrznemo v treh korakih, z vročo vodo:
Zrezke vstavimo v vrečko in jih neprepustno zapremo.
Vodo segrejemo do največ 60 stopinj Celzija.
Zrezke položimo v vročo vodo in počakamo do 12 minut.
Če je meso še trdo, ponovimo postopek pod tretjo točko.
Najpomembnejša pri odmrzovanju mesa je temperatura vode. Nikoli ne smemo mesa preliti z vrelo vodo, saj bo tako mehko le na zunanji strani, pri peki pa bo suho in brez sočnosti.
Druga metoda
Gre za tako imenovani princip sendviča, ko zrezke položimo v prazno posodo, to pa vstavimo v drugo posodo, napolnjeno z vročo vodo. Za prst debeli zrezki so tako v petih minutah pripravljeni za peko na žaru ali v ponvi.
Tretja metoda
Če imamo doma mikrovalovno pečico, jo nastavimo na funkcijo odmrzovanja in vanjo položimo meso. Odmrznjeno bi moralo biti v šestih do osmih minutah. Odvečno vodo pri večjih kosih mesa sproti odlivamo.