Zanimivosti

Lososov file s kokosovo špinačo

Maja Poljšak, Maja
6. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Zanimiva jed, ki bo poživila vašo kuhinjo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 g sveže ali zamrznjene špinače v listih
  • 200 g dolgozrnatega riža basmati
  • 4 rezine lososovega fileja brez kože (po 150 g)
  • sol in sveže mleti poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 manjša sesekljana bela čebula
  • 2 pretlačena stroka česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 200 ml kokosovega mleka
  • sok 1 limone
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g nasekljanih nesoljenih pistacij
  • 40 g masla
  • 4 vršički koprca

Priprava:

  1. Špinačo na hitro blanširamo ali odmrznemo. Riž skuhamo v osoljeni vodi. Rezine lososa solimo in popramo.
  2. V ponvi na dveh žlicah olivnega olja popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo pretlačen česen in čili, premešamo in še malo popražimo, nato prilijemo kokosovo mleko in limonin sok ter kuhamo 4 minute. Nazadnje dodamo odcejeno špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreščkom, premešamo in na blagem ognju dušimo, da tekočina povre.
  3. V drugi ponvi na olju rezine lososa na vsaki strani pečemo 4 minute. Nazadnje kuhan riž, špinačo in rezine lososa razdelimo na krožnike, okrasimo z vršički koprca in postrežemo.