Zanimivosti

Zrezki v karijevi omaki

Lara Paukovič, Zvezde
28. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

Ta teden kuhamo s … čarodejem Aleksandrom Štuclom

Mladi Aleksander Štucl, ki s čarovniškimi triki ne navdušuje le Slovencev, pač pa je vse bolj prepoznaven tudi v tujini, sicer pravi, da ni dober kuhar, vseeno pa obstaja nekaj jedi, ki jih zna na hitro – in dobro – pripraviti. Med njimi so tudi puranji zrezki v karijevi omaki, jed, ki mu je že od nekdaj pri srcu, saj je ljubitelj karija, z receptom zanjo pa ga je seznanila mama njegovega dekleta.

Sestavine:

  • puranji medaljoni
  • kari mešanica začimb
  • jušna osnova
  • smetana za kuhanje
  • sol
  • moka za zgostitev
  • ghee maslo
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava:

Na ghee maslu popecite puranje medaljone, ki jih pred tem rahlo posolite (po okusu). Dodajte dve zajemalki jušne osnove in približno dve jušni žlici karija (odvisno od količine mesa in okusa posameznika). Dodajte še smetano za kuhanje in moko (samo potresite, da se omaka zgosti). Kuhajte dvajset minut.

Zanimivosti

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem