Mladi Aleksander Štucl, ki s čarovniškimi triki ne navdušuje le Slovencev, pač pa je vse bolj prepoznaven tudi v tujini, sicer pravi, da ni dober kuhar, vseeno pa obstaja nekaj jedi, ki jih zna na hitro – in dobro – pripraviti. Med njimi so tudi puranji zrezki v karijevi omaki, jed, ki mu je že od nekdaj pri srcu, saj je ljubitelj karija, z receptom zanjo pa ga je seznanila mama njegovega dekleta.
Sestavine:
- puranji medaljoni
- kari mešanica začimb
- jušna osnova
- smetana za kuhanje
- sol
- moka za zgostitev
- ghee maslo
Priprava:
Na ghee maslu popecite puranje medaljone, ki jih pred tem rahlo posolite (po okusu). Dodajte dve zajemalki jušne osnove in približno dve jušni žlici karija (odvisno od količine mesa in okusa posameznika). Dodajte še smetano za kuhanje in moko (samo potresite, da se omaka zgosti). Kuhajte dvajset minut.