Zanimivosti

Paradižnikova omaka z rikoto in jajci

Maja Poljšak, Maja
23. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Omaka je prvo na kar pomislimo, ko zagledamo paradižnik.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg zrelega paradižnika
  • 1 manjša čebula
  • 1 korenček
  • 1 lovorov list
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 jajci
  • 400 g rikote
  • sol in poper
  • 1 žlica kaper (po želji)
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava:

  1. Paradižnike najprej za pol minute potopimo v vrelo, nato še v mrzlo vodo in jih olupimo. Meso sesekljamo, vodo in semena zavržemo. Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo, korenček olupimo in na drobno naribamo.
  2. V posodi na olju najprej pražimo čebulo in korenček. Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan paradižnik in lovorov list, solimo in popramo ter na blagem ognju pokrito kuhamo 30 minut. Vmes večkrat premešamo.
  3. Jajci ubijemo, damo v skledico, stresemo k omaki in premešamo. Nato primešamo še rikoto in kapre ter odstavimo. Tako pripravljeno omako ponudimo s pečenim mladim krompirjem, lahko tudi s testeninami ali kar s popečenim kruhom.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025