Zanimivosti

Paradižnikova omaka z rikoto in jajci

Maja Poljšak, Maja
23. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Omaka je prvo na kar pomislimo, ko zagledamo paradižnik.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg zrelega paradižnika
  • 1 manjša čebula
  • 1 korenček
  • 1 lovorov list
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 jajci
  • 400 g rikote
  • sol in poper
  • 1 žlica kaper (po želji)

Priprava:

  1. Paradižnike najprej za pol minute potopimo v vrelo, nato še v mrzlo vodo in jih olupimo. Meso sesekljamo, vodo in semena zavržemo. Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo, korenček olupimo in na drobno naribamo.
  2. V posodi na olju najprej pražimo čebulo in korenček. Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan paradižnik in lovorov list, solimo in popramo ter na blagem ognju pokrito kuhamo 30 minut. Vmes večkrat premešamo.
  3. Jajci ubijemo, damo v skledico, stresemo k omaki in premešamo. Nato primešamo še rikoto in kapre ter odstavimo. Tako pripravljeno omako ponudimo s pečenim mladim krompirjem, lahko tudi s testeninami ali kar s popečenim kruhom.