Zanimivosti

Riževa solata s kolerabico in jabolkom

Maja Poljšak, Maja
21. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Zanimiva hitro pripravljena jed.

Sestavine za 4 osebe:

  • 75 g divjega črnega riža
  • 175 g dolgozrnatega riža
  • 700 ml čiste zelenjavne juhe
  • 1 pločevinka mlade koruze
  • 2 kolerabici
  • 2 jabolki
  • 2 mladi čebulici
  • 3 do 4 žlice svetlega balzamičnega kisa
  • 1 žlica olivnegaa olja
  • sol in poper
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

  1. Riž skuhamo v zelenjavni juhi. Na hitro ga splaknemo z mrzlo vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo. Koruzo splaknemo, dobro odcedimo in stresemo k rižu.
  2. Kolerabici in jabolki olupimo in narežemo na kockice, čebulici narežemo na koleščke in vse dodamo rižu. Premešamo, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z oljem in kisom, znova premešamo in postrežemo.