Čeprav imamo s pripravo kar nekaj dela, nam ne bo žal, ker je sladoled zelo okusen in aromatičen.

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine:
- 500 g zrelih fig,
- 200 g sladkorja,
- 2 jajčna rumenjaka,
- 1 žlica vaniljevega sladkorja,
- ½ žličke zmletega cimeta,
- 250 ml sladke smetane.
Priprava:
- Figam odstranimo peclje in jih razrežemo na kocke. Stresemo jih v kozico, dodamo polovico sladkorja in cimet ter premešamo. Na zmernem ognju jih dušimo 15 minut, da se fige zmehčajo, a ostanejo še vidni koščki.
- Rumenjaka s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem stepemo v gosto kremo. Primešamo ohlajene fige.
- Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v zmes rumenjakov in fig.
- Zmes naložimo v plastično posodo, jo zapremo in za vsaj 6 ur damo v zamrzovalnik, da se strdi.
- Da bo sladoled rahel in kremast, zmes vsake pol ure premešamo, da se ne tvorijo kristali, ali pa uporabimo avtomat za sladoled.