Sestavine za 4 osebe:
- 500 g lososovega fileja
- sol, poper
- 2 žlički olivnega olja
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 4 bombetke
- 150 g rukole
- 1 limeta
- 2 rdeči čebuli
- 2 žlički pekoče omake
- 1 žlička masla
- 4 jajca
- 1 žlica nastrganega svežega hrena
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Lososov file umijemo, osušimo, popramo in solimo. Položimo ga v pekač, pokapljamo z olivnim oljem in pečemo 15 minut.
- Medtem zmešamo gorčico in majonezo.
- Bombetke razpolovimo in jih za 2 do 3 minute popečemo v pečici. Prerezani del namažemo z mešanico majoneze in gorčice.
- Rukolo umijemo in osušimo, limeti iztisnemo sok. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Spodnji del bombetk obložimo z rukolo.
- Lososa raznežimo z vilicami. Začinimo s pekočo omako in limetinim sokom in položimo na bombetko, na rukolo.
- V ponvi segrejemo maslo in spečemo jajca na oko. Previdno jih položimo na lososa v burgerju, obložimo s čebulnimi obročki in hrenom. Pokrijemo z drugim delom bombetke.