Sestavine za 4 osebe:
- 2 1/4 skodelice moke
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 1 kavna žlička sode bikarbone
- 1 skodelica hladnega masla
- 3/4 skodelice kisle smetane
- 3 zreli rdeči in 3 rumeni paradižniki
- 2 žlički soli
- 1 jajce
- 1 ½ skodelice na grobo naribanega sira cheddar
- 1/2 skodelice nastrganega parmezana
- 5 žlic majoneze
- 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 mlada čebula z zelenjem
- 1/4 žličke popra
- 1 1/2 žlice koruzne moke
- Priprava:
- Iz moke, pecilnega praška, sode bikarbone, na kockice narezanega masla in kisle smetane pripravimo testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v plitev pekač za pite, ki smo ga namazali z maščobo in posuli z moko. Odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo, nato pekač za 20 minut damo v hladilnik.
- Paradižnike narežemo na koleščke, jih damo na papirnate brisače in posolimo. V skledi stepemo jajce, primešamo ščep soli, obe vrsti sira, majonezo, drobnjak, peteršilj, zrezano mlado čebulico in poper.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo najprej posujemo s koruzno moko, nanj zložimo plast koleščkov paradižnika, nato nadev iz jajca in sira, na vrh naložimo preostanek paradižnika. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 40 do 45 minut.