Sestavine za 4 osebe:
- 4 telečji zrezki (po 150 g)
- sol in poper
- 4 jajca
- 4 žlice smetane
- 100 g moke
- 300 g drobtin
- 1 šopek drobnjaka
- 1 šopek peteršilja
- 200 g masla
Priprava:
- Zrezke potolčemo, solimo in popramo. V plitvi skledi stepemo jajca in smetano. Moko stresemo na krožnik. Drobnjak in peteršilj na drobno sesekljamo in zmešamo z drobtinami.
- Zrezke najprej dobro povaljamo v moki, nato jih pomočimo v jajca in nazadnje povaljamo v mešanici drobtin in dišavnic.
- V veliki ponvi stopimo maslo, vanjo položimo zrezke in jih po vsaki strani pečemo 3 minute, da se zlato ocvrejo. Nato jih za nekaj trenutkov preložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, in takoj postrežemo z rezinami limone in s krompirjevo solato s svežo kumaro.