Zanimivosti

Najboljši užitek, najboljše sestavine! Poletni recept: Mehiška tortilja malo drugače

Oglasno sporočilo
1. 11. 2016, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V vročih poletnih dneh se prileže lahka hrana. Osvežijo nas raznolike solate, hladne juhe in mehiške specialitete. Nikar se ne ustrašite, tudi manj vešči kuharji lahko s pomočjo malih trikov naredijo nepozabno poletno kosilo!

Profimedia

Priprava je zelo preprosta, rezultat pa odlično kosilo. Za prve kuharske korake tortilje kupite v trgovini, tisti bolj vešči pa se priprave lotite kar sami. Zdravi recepti priporočajo uporabo koruzne moke. Koruzna moka je bogata z beljakovinami in ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za ljudi s celiakijo.

Presenetite z dodatki!

Bodite kreativni in namesto jogurtovega preliva z baziliko in peteršiljem ponudite raznolike Chio omake Dip. Zagotovo boste navdušili še tako zahtevne goste! In ker jemo tudi z očmi, na krožniku poleg tortilje servirajte še pest v krog zloženih Chio Tortilla čipsov, ki se bodo odlično ujeli z omakami. Bodite kreativni in v koraku s časom! Poleg Chio Tortilla čipsov postrezite še z novostjo, čipsem, počasi kuhanem v kotlu. Mnjam, čas je za Chio Chips Kettle Cooked!

Sestavine za nadev:

• 500 gr piščančjih prsi
• 1večja čebula, 1 strok česna, 2 papriki, 1 večja bučka
• ½ male žličke česna v prahu
• 2 pekoči papriki (feferon)
• sveža bazilika
• ½ male žličke mletega popra
• ½ male žličke kurkume
• 1 mala žlička soli
• 1 žlica olivnega olja
• 1 strok sveže narezanega peteršilja
• 1 dcl naravnega jogurta
• Chio Tortilla čipsi
• Chio Chips Kettle Cooked
Chio omake Dip

Priprava nadeva: Čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Papriki in bučko operemo, papriko narežemo na trakove bučko pa na kockice. Peteršilj in baziliko operemo in drobno nasekljamo. Piščančje prsi narežemo na manjše kose.

Korak 2: Nasekljano čebulo na rahlo prepražimo, da postekleni. Dodamo na kose narezano piščančje meso, kurkumo, česen, feferone, sol in poper ter pražimo pet minut. Ko je meso omehčano dodamo še narezano papriko, bučke ter baziliko. Pokrito dušimo še 10 minut. Ponev nato odstavimo z ognja, da se nadev nekoliko ohladi. Vključimo pečico na 180 stopinj in počakamo, da doseže želeno temperaturo.

Korak 3: Pripravimo jogurtov preliv tako da jogurt zmešamo z drobno nasekljanim peteršiljem in česnom v prahu. Pečene tortilije nadevamo z eno žlico jogurtovega preliva in pripravljeno maso iz mesa in zelenjave. Postrežemo toplo.

Profimedia

Kuharski namig: Nadevane tortilije lahko zložimo v primerno posodo ter jih posujemo s poljubnim sirom in zapečemo v pečici. Pečemo približno 10 minut na 180 C.


Dober tek!