Zanimivosti

Male pite s puranjim mesom

Maja Poljšak, Maja
30. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekaj novega

Sestavine za 6 oseb:

  • 150 g puranjega fileja
  • 100 g buče hokaido
  • 50 g zamrznjenega graha
  • 1 čebula
  • 250 g moke
  • 120 g puste skute
  • 120 g zmehčanega
  • masla za testo + 50 g za nadev

Priprava:

  1. Najprej iz moke, skute, 120 g zmehčanega masla, stepenega jajca in pol žličke soli zamesimo testo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik.
  2. Meso narežemo na kockice. Čebulo olupimo in sesekljamo, bučo očistimo in narežemo na kockice. V posodi stopimo maslo, dodamo kockice mesa in jih popražimo. Dodamo čebulo, kockice buče in grah, malo posolimo in popramo, premešamo in pokrito dušimo 5 minut, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  3. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, izrežemo šest krogov premera 12 cm. Modelčke za male pite namažemo z maslom in potresemo z moko, v vsakega položimo krog testa in ga s prsti pritisnemo ob obod modelčka.
  4. V skledi stepemo jajca, primešamo smetano in nariban sir, solimo, začinimo z muškatnim oreščkom. Kockice mesa z zelenjavo razdelimo v modelčke in dodamo jajčno zmes. Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut. Ko se testo zlato zapeče, pite zvrnemo iz modelčkov, jih potresemo s sesekljano meto in takoj postrežemo.