Sestavine za 6 oseb:
- 150 g puranjega fileja
- 100 g buče hokaido
- 50 g zamrznjenega graha
- 1 čebula
- 250 g moke
- 120 g puste skute
- 120 g zmehčanega
- masla za testo + 50 g za nadev
Priprava:
- Najprej iz moke, skute, 120 g zmehčanega masla, stepenega jajca in pol žličke soli zamesimo testo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik.
- Meso narežemo na kockice. Čebulo olupimo in sesekljamo, bučo očistimo in narežemo na kockice. V posodi stopimo maslo, dodamo kockice mesa in jih popražimo. Dodamo čebulo, kockice buče in grah, malo posolimo in popramo, premešamo in pokrito dušimo 5 minut, nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
- Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na pomokani delovni površini zvaljamo, izrežemo šest krogov premera 12 cm. Modelčke za male pite namažemo z maslom in potresemo z moko, v vsakega položimo krog testa in ga s prsti pritisnemo ob obod modelčka.
- V skledi stepemo jajca, primešamo smetano in nariban sir, solimo, začinimo z muškatnim oreščkom. Kockice mesa z zelenjavo razdelimo v modelčke in dodamo jajčno zmes. Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut. Ko se testo zlato zapeče, pite zvrnemo iz modelčkov, jih potresemo s sesekljano meto in takoj postrežemo.