S krožnika vas bodo z okusi popeljali čez vse istrske pokrajine nazaj v Portorož. Ne pričakujte domačih mlincev in pečene gosi. V Istrian Tapas ne bodo mošta spreminjali v vino, ampak mlince v kremo z ocvirki in kislo zelje v peno. Ko se kremi in peni pridružita še konfit račjih beder, praženo sladko zelje z brusnicami in omaka mladega refoška, se martinovi tapas pojedini ne boste mogli upreti. Karpačo rdeče pese s strunjanskim kakijem, kozjim sirom in polivka granatnega jabolka vas bodo z rdečimi in oranžnimi odtenki opomnili, da je jesen med nami. Da na vrata trka Sv. Martin pa vas bodo prepričali ravioli s krvavico, paradižnikovo marmelado z baziliko in redukcijo refoškovega kisa.
Ne samo domači lokalni proizvodi, tudi harmonija toplih in temperamentnih barv v notranjosti pričara občutek domačnosti, poslikave sten z istrskimi motivi pa te popeljejo na podeželje. Od tam prihajajo naše sestavine. Z vsakim grižljajem spoznaj delček Istre.